A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Most már szinte biztos: Budapestre látogat Donald Trump


Magyarországon rendezik meg idén az amerikai konzervatívok seregszemléjét a Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű konferenciát. 

A rendezvény a nemzetközi jobboldal egyik legnagyobb eseménye, várhatóan a budapesti konferencián Donald Trump volt amerikai elnök is felszólal majd, amit megerősített az is, hogy Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója mondott a rendezvény szeptemberi bejelentésekor, miszerint a CPAC előadói között többször is felszólaltak már republikánus elnökök. Legutóbb pedig Trump fia utalt arra, hogy a volt elnök Magyaraországra érkezik.

Bár hivatalos bejelentés a konferencián felszólalókról még nem érkezett, Donald Trump fia, Donald Trump Jr. Twitter bejegyzése kevés kétséget hagy afelől, hogy a politikus-üzletember Budapestre érkezik. Noha a poszt név szerint nem említi az elnököt, csak nagy emberként hivatkozik rá, a hozzá csatolt képen az olvasható, hogy találkozzon Trump elnökkel a CPAC-en – írja a Világgazdaság.

Az egykori elnök érkezése azért sem lenne meglepő,

mert korábban már teljes mértékű támogatásáról biztosította Orbán Viktort.

Trump körül felgyorsulni látszanak az események, a politikus tervezett közösségi oldala is hamarosan elindul, és a Reuters információi szerint annak a tesztelése már zajlik, a hírügynökség forrásai szerint mintegy 500 résztvevővel.

A vállalkozás mögött álló Trump Media & Technology Group (TMTG) cenzúramentes élményt ígér a Truth Social nevet viselő alkalmazás használóinak, ami március végén indulhat a cég vezérigazgatója, Devin Nunes szerint. Noha az egykori elnököt a Twitter, a Facebook és a Youtube is kitiltotta, miután január 6-án támogatói betörtek a Capitolium épületébe, Donald Trump Jr. a Twitteren mégis közzé tudta tenni az első Truth Social bejegyzéséről készült képet.

A Reuters szerint azonban Trumpra még hosszú út vár, hogy elérését a korábbi csatornákon megszerzett szintig emelje, hiszen jelenleg 317 követővel rendelkezik, míg a Twitteren 88 millióan követték a kitiltása előtt. A hírügynökség szerint a tesztelők között számos konzervatív médiaszemélyiség található, így az sem meglepő, hogy az első felhasználók többsége kíváncsi Trump véleményére.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések