A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lukácsi Katalin: Vallási tettek is válhatnak bűnné


Márki-Zay Péter egyházügyi kabinetfőnöke szerint az egyházaknak a mindenkori hatalom kritikusainak kellene lenni, mint a sajtónak.


Lukácsi Katalin, Márki-Zay Péter egyházügyi kabinetfőnöke interjút adott az Azonnali.hu-nak. Az interjúban elmondta, hogy „az egyháznak a mindenkori hatalom kritikusának kellene lennie épp úgy, mint a sajtónak”, továbbá kifejtette, hogy „öncenzúra terjedt ki a köreikben, ami szintén nagyon káros”.

Magyarországon soha nem fog meghonosodni szerintem az amerikai példa az állam és egyház teljes szétválasztására

– válaszolta arra a kérdésre, hogy azért dolgozik-e egyházügyi kabinet vezetőjeként, hogy később ne legyen szükség egyházügyi kabinetre.

„Nem én mondom, hanem Keresztes Szent János, hogy a vallási tettek is válhatnak bűnné. Például ha a bőséges egyházfinanszírozást rossz motivációval csinálom, az ugyanúgy korrumpálhatja az egyházakat, mint a tételes egyházellenesség” – tette hozzá.

Végezetül, kifejtette, hogy az új egyházpolitika kialakításába az egyházakat is be akarják vonni. Ennek kapcsán kijelentette, hogy „az egyházaknak csak a saját lelkiismeretüktől kell majd tartaniuk, nem a hatalomtól”.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések