Hirdessen itt

Leugrott a nyolcadikról a gyöngyösi polgármester megölésével fenyegetőző férfi

Megölte magát pénteken az a férfi, aki tavaly nyáron fegyverrel rontott be a gyöngyösi polgármesteri hivatalba – értesült a Gyöngyösi TV.

A támadót egy héttel korábban ítélte két év felfüggesztett börtönbüntetésre a bíróság. A tárgyalásokon azt mondta, megbánta tettét.

A hírek szerint egy tízemeletes ház nyolcadik emeletéről ugrott le a gyöngyösi Mérges utcában. A rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja az ügyet.

A törvényszék a férfit felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt marasztalta el. A vádirat szerint a 46 éves férfi tavaly nyáron egyenesen a hivatal titkárságára ment, ahol a polgármestert kereste.

Miután nem sikerült találkoznia vele, közölte az ott dolgozókkal, hogy a városvezetőt és a hivatalvezetőt is megöli, majd végez magával, mivel nem kapott segélyt annak ellenére, hogy ő arra jogosultnak érzi magát.

Kijelentéseit azzal nyomatékosította, hogy láthatóvá tette az oldalán hordott gáz-riasztópisztolyt, valamint a nadrágzsebében tartott, 20 centiméter hosszú pengéjű konyhakést, ezért az alkalmazottak a helyszínre hívták az önkormányzat segéd-közterület-felügyelőjét, aki távozásra szólította fel a férfit. Ő azonban erre nem volt hajlandó, sőt a segítőre fogta fegyverét, és őt is megfenyegette, hogy lelövi.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések