A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Közleményben szólítja fel az ellenzék a NATO-t és az Uniót Ukrajna miatt


Kiállnak Ukrajna szuverenitása és területi integritása mellett.


Az ellenzéki szövetség visszautasítja minden olyan harmadik ország magatartását, amely szemet huny az agresszió felett, vagy hátráltatja a nemzetközi közösség szankcióit az agresszorral szemben - írja közleményében az Egységben Magyarországért.

Mint fogalmaznak, a nemzetközi jog, az érvényes nemzetközi szerződések (közöttük az 1994-es Budapesti Memorandum) és a civilizációs normák durva megsértésének minősül, hogy Oroszország  katonai eszközökkel kívánja rákényszeríteni akaratát a szomszédos Ukrajnára.

"Felháborító hazugság, hogy az orosz támadás ukrán provokációra adott válasz lenne. Ez a minden valóságalapot nélkülöző állítás azt a célt szolgálja csupán, hogy Oroszország megkísérelje legitimálni a nyílt agressziót a nemzetközi és saját közvéleménye előtt. A konfliktus elszenvedői elsősorban a 'függetlenségét' Oroszországtól elnyerő területek lakossága lesznek, és súlyos következményekkel jár az Ukrajnában élő magyarok életkörülményeire is" - hangsúlyozzák.

Hozzáteszik: a magyarországi ellenzék kifejezi azt az igényét, hogy szövetségeseink, mind a NATO és az Európai Unió tagállamai a legteljesebb egységet demonstrálva álljanak ki Ukrajna szuverenitása és területi integritása mellett, és a szükséges intézkedéseket tegyék meg a béke és minden európai ország területi integritásának a védelme érdekében.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések