A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kokót bántották, mert kiállt Orbán Viktor mellett: idehaza titkolnod kell, kire szavazol

A ringben elsősorban osztotta a pofonokat, „civilben" azonban sokszor nehezen viselte az őt ért támadásokat Kovács „Kokó" István. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok bokszlegenda az RTL Klubon hétfő esténként futó Sorok között Lutter Imrével című műsorban, most először nyíltan beszélt arról, hogyan élte meg az őt ért támadásokat, s felevelenítette az élete fájdalmas pillanatait is. A beszélgetést hétfő este láthatják a nézők a XXI. század című műsor után.

A nemzetközi sportdiplomataként a svájci Lausanne-ban élő 51 esztendős sportember elárulta, hogy Kőbányáról miképpen jutott fel a sportvilág csúcsára. Bár édesapja ökölvívó volt, és a bátyja is bokszolt, tizenkét éves koráig nem érdekelte a szorítók világa.

– Anyu mindig megszól, ha azt mondom, szegények voltunk, de azok voltunk. Ez szerintem nem szitokszó, hanem tény. Huszonvalahány négyzetméteren nőttünk fel, fürdőszoba nélkül, igaz bent volt a WC, de a Pongrácz telep lehetőségei ilyenek voltak. 
 
Kaptunk fürdőjegyet, hetente egyszer mehettünk a közfürdőbe, ilyen élet volt a hetvenes évek végén, Kőbánya közepén. Itt nőttem fel, a nagymamám és a nagypapám védő szárnyai alatt, egy másik, szintén huszonvalahány négyzetméteres lakásban nevelte édesanyám a bátyámat és a húgomat – mesélte Kovács István. 
 
– Én két házzal odébb voltam a nagyszüleimmel, akik utálták a bokszot. Nem szerették édesapámat, amiért elvált édesanyámtól, s mivel ő maga volt a megtestesült ökölvívás, ez a sport tabu volt náluk.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések