A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiterjeszti a kormány a kamatstoppot


Kiterjeszti a kormány a kamatstoppot. A márciusi lízingdíjak a lakáscélú pénzügyi lízingszerződések esetében már alacsonyabbak lesznek.


A kormány a jelzálog alapú hitelek mellett a lakáscélú pénzügyi lízingszerződésekre is kiterjeszti a kamatstopot - áll a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében.

"Az intézkedés október végi szinten rögzíti a lakáscélú lízingszerződések kamatait hasonlóan mint a jelzáloghitelek esetében bevezetett kamatstophoz. A márciusi lízingdíjak tehát már alacsonyabbak lesznek, mint a korábbiak és abból a januári túlfizetés is jóváírásra kerül. A kamatstoppal eddig közel félmillió család élhetett, a mostani intézkedés pedig több ezer családot érinthet" - közölték.

Az áremelkedésektől egész Európa szenved, elsősorban az energiaárak növekedése miatt. Vannak uniós országok, ahol 10% felett jár az infláció.

A KTK szerit Magyarországon is ez lenne a helyzet, ha a kormány nem hozna intézkedéseket. Emlékeztetnek: a kamatstopon túl már bevezették a benzinár- és az élelmiszerstopot. A rezsicsökkentést pedig továbbra is fenntartják, ezáltal a magyar családok fizetik Európa egyik legalacsonyabb gáz és áram díját.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések