Hirdessen itt

Ittasan kerékpározott egy bicskei férfi, egy másik ember halálát okozta

A Székesfehérvári Járási Ügyészség halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki kerékpárjával egy motoros elé kanyarodott, aki a balesetben életét vesztette.

A vádirat szerint a 65 éves férfi jogosítvánnyal nem rendelkezik. 2020. július 1-jén a Mányhoz közeli Babos hegyen dolgozott, majd este ittasan kerékpárjával bicskei otthonába indult. Az 1104-es útról úgy kanyarodott be balra egy bekötőútra, hogy nem adott elsőbbséget a vele szemben érkező motorosnak.

A motoros – aki a megengedett sebességet túllépve mintegy 100 km/h sebességgel haladt – a vádlottat észlelte, és azonnal fékezett, ennek ellenére motorjával a vádlott biciklije első kerekének ütközött. A baleset következtében a terhelt a kerékpárról a földre esett, a motoros pedig a talajon csúszott, majd nagy erővel egy szalagkorlátnak csapódott.

A motoros férfi a helyszínen az elszenvedett sérülések miatt életét vesztette, a kerékpáros nem sérült meg. Az ügyészség a büntetett előéletű elkövetővel szemben börtönbüntetést, valamint közügyektől és közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott. Az ügyben a Bicskei Járásbíróság hoz majd döntést.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések