A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Illatos amerikai kenyér dióval: a tészta a sütőtöktől lesz szaftos

Amerikában nagy népszerűségnek örvend ez az édes, sütőtökös kenyér. Ha kipróbálod, te is érteni fogod, miért.

Bár a sütőtök hivatalosan zöldség, ez a finom amerikai sütőtökkenyér édeskés ízével és szaftos állagával inkább a gyümölcskenyerek közé tartozik. A tengerentúlon nagyon népszerű reggeli. Bár pekándióval a legfinomabb, itthon ahhoz csak nehezen és drágán juthatsz hozzá, ezért nyugodtan helyettesítheted valamilyen hagyományosabb fajtával. Édesítésre azonban mindeképp barna cukrot használj.

Hozzávalók:
👉 25 dkg sütőtök (héj nélkül mérve)
👉 25 dkg liszt
👉 20 barna cukor
👉 10 dkg vaj
👉 5 dkg dió
👉 5 dkg mazsola
👉 2 tojás
👉 1 narancs leve és reszelt héja
👉 1 csomag sütőpor
👉 0.5 kávéskanál fahéj
👉 0.5 kávéskanál őrölt gyömbér
👉 0.5 kávéskanál szerecsendió
👉 0.5 kávéskanál só
👉 szükség szerint víz

Elkészítés:
A tököt egy óra alatt süsd meg 200 fokos sütőben. Ha már puha, botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd. A vajat olvaszd fel, keverd el a tojásokkal, majd kanalazd hozzá a sütőtökpürét. Add hozzá a cukrot, a narancs lereszelt héját és kifacsart levét. Egy másik tálban keverd el a lisztet a sütőporral, a fahéjjal, a gyömbérrel, a szerecsendióval és a sóval. Adagold a sütőtökös keverékhez, és robotgéppel keverd simára. Mivel minden sütőtöknek más a nedvtartalma, szükség szerint keverj hozzá még egy kevés vizet is, hogy könnyen kezelhető, sűrű tésztát kapj. A diót vágd durvára, és a mazsolával együtt keverd a tésztához. Egy kenyérformát kenj ki vajjal, egyengess el rajta sütőpapírt, és erre kanalazd a tésztát. 180 fokon kezdd el sütni, majd ha a teteje megbarnult, vedd vissza a hőmérsékletet 150 fokra, és így süsd összesen nagyjából egy órát, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések