A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hagyományos ízek elevenedtek meg a kisszállási télűző disznótoron

Hagymás vér, hurka, kolbász, töpörtyű, hájas kalács, lepény és lekváros fánk, csak néhány finomság a kisszállási Hagyományőrző Télűző Disznótoroson készült ételek közül. Szombaton második alkalommal rendezték meg a faluban a közösség összetartó programot, amelyre idén 23 baráti tárasaság nevezett be.

A résztvevő csapatoknak egyenként 5 kiló darált húst osztottak részt, amiből a legkülönfélébb finomságok készültek.

Két évvel ezelőtt első alkalommal tartották meg az eseményt a településen, de tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt. Idén viszont a korábbinál is többen jöttek össze a kisszállási önkormányzat évindító programjára. – Egy jó hangulatban közösen eltöltött napot szerettünk volna szervezni a falu lakóinak és a hozzánk érkező vendégeknek, még inkább összekovácsolni a baráti társaságokat és munkahelyi közösségeket – hangoztatta köszöntőjében Rozsnyai Attila polgármester.

Támogatóknak köszönhetően a résztvevő csapatoknak egyenként 5 kiló darált húst osztottak részt, amiből a legkülönfélébb finomságok készültek. Németh József, a Magyar Gasztronómiai Szövetség déli régióelnöke vezetésével szakértő zsűri kóstolta végig a tányérra került ételeket, amelyek a régi disznótoros ízeket idézték meg.

A disznótoros részvevőit a mohácsi busók táncházzal egybekötött télűző műsora szórakoztatta, a hétvégi program a Magyar Falu Program támogatásával a Kisszállási Kulturális Információs és Mentálhigiénés Szolgáltató Egyesület és a kisszállási Művelődési Ház és Könyvtár szervezésében valósult meg.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések