Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Hagymás lapcsánka a régi recept szerint: önmagában, tejföllel vagy szaftos húsok mellé


A lapcsánka, vagyis a reszelt krumplis kis lepény hagymával ízesítve is ellenállhatatlan.


Tócsni, lapcsánka, cicege, és még ki tudja, hányféle neve van ennek a ropogós krumplis lepénynek, amely tejföllel vagy szaftos húsok mellé egyaránt nagyon népszerű étel. Ennek a változatnak a hozzáadott hagyma adja meg a karakterét.

Hozzávalók:

👉 6 evőkanál liszt
👉 4 krumpli
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 tojás
👉 1 hagyma
👉 só
👉 bors
👉 olaj a sütéshez

Elkészítés:

A hagymát kockázd fel, és kevés olajon párold üvegesre. A krumplit hámozd meg, és nagy lyukú reszelőn reszeld le. Add hozzá a tojást, a dinsztelt hagymát, a zúzott fokhagymagerezdet, sózd, borsozd, majd kanalanként adagold hozzá a lisztet is, amíg sűrű, galuskatészta-állagú masszát kapsz. Egy serpenyőben hevíts olajat. Amikor már forró, evőkanállal halmozz bele gombócokat a tésztából, enyhén lapítsd ki, és oldalanként öt-öt perc alatt süsd őket pirosra. Tálald tejföllel, hús mellé köretnek, de akár főzelék tetejére is jól működhet.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések