A fűszeres csirkemell összeállítása egy pillanat alatt megvan, a többi munkát pedig bátran bízd a sütőre.
A sült csirkemell talán legjobb tulajdonsága, hogy minimális zsiradékkal készül, és viszonylag kevés kalóriát tartalmaz, ezért a diétádban is nyugodtan helyet adhatsz neki. Ha köretként salátát tálalsz mellé, elmondhatod, hogy ma is tettél valamit az egészségedért.
Hozzávalók:
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 1 nagy filézett csirkemell
👉 1 kávéskanál fokhagymapor
👉 1 kávéskanál bazsalikom
👉 1 kávéskanál oregánó
👉 1 kávéskanál kakukkfű
👉 1 kávéskanál rozmaring
👉 0.5 kávéskanál cayenne-bors
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A csirkemellet középen vágd ketté, így két nagy darabot kapsz, és dörzsöld be sóval. Az olívaolajat keverd el a többi fűszerrel: a fokhagymaporral, a bazsalikommal, az oregánóval, a kakukkfűvel, a rozmaringgal, a borssal, és ha csípősen szereted, adj hozzá egy kevés Cayenne-borsot is. Fektesd a csirkét ebbe a pácba, és pihentesd a hűtőben egy-két órát.
Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Ha a pácolási idő letelt, tedd át a két csirkedarabot egy tepsibe, takard le alufóliával, és told a sütőbe nagyjából 40 percre, amíg a hús vajpuhára sül. Ha kész, vedd ki, és széltében csíkozd fel. Friss salátával tálalva a legfinomabb, de bármilyen köret megy hozzá.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések