A mustáros, fokhagymás tejszínben sült csirkével alig van munka: a szósz ízesítése után már csak be kell tolni a sütőbe.
Ha te is szereted a tejszínes szószban sült húsételeket, ez a fokhagymás, mustáros változat is biztos, hogy ízleni fog. A csirkecomb omlósra sül, a mártásban lévő ízek pedig ínycsiklandóan érnek össze a sütőben.
Hozzávalók:
👉 8 csirkealsócomb
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 1.5 dl tejföl
👉 1.5 dl tejszín
👉 1 evőkanál mustár
👉 1 kávéskanál bazsalikom
👉 1 kávéskanál majoránna
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
👉 vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A csirkecombokat dörzsöld be sóval, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy órát pihenni. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tálban keverd össze a tejszínt és a tejfölt, nyomd bele a fokhagymagerezdeket, ízesítsd mustárral, kis bazsalikommal, majoránnával és borssal. Egy tepsit kenj ki vajjal. A csirkecombokat forgasd meg a mártásban, és helyezd el egymás mellett a tepsiben. A hátramaradt szószt öntsd a hús tetejére, takard le alufóliával, és egy óra alatt süsd omlósra az egészet.
Ha te is szereted a tejszínes szószban sült húsételeket, ez a fokhagymás, mustáros változat is biztos, hogy ízleni fog. A csirkecomb omlósra sül, a mártásban lévő ízek pedig ínycsiklandóan érnek össze a sütőben.
Hozzávalók:
👉 8 csirkealsócomb
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 1.5 dl tejföl
👉 1.5 dl tejszín
👉 1 evőkanál mustár
👉 1 kávéskanál bazsalikom
👉 1 kávéskanál majoránna
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
👉 vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A csirkecombokat dörzsöld be sóval, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy órát pihenni. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tálban keverd össze a tejszínt és a tejfölt, nyomd bele a fokhagymagerezdeket, ízesítsd mustárral, kis bazsalikommal, majoránnával és borssal. Egy tepsit kenj ki vajjal. A csirkecombokat forgasd meg a mártásban, és helyezd el egymás mellett a tepsiben. A hátramaradt szószt öntsd a hús tetejére, takard le alufóliával, és egy óra alatt süsd omlósra az egészet.
0 Megjegyzések