Hirdessen itt

Felfüggesztették a DK-s Sebián-Petrovszki László mentelmi jogát


Rágalmazás miatt indítottak eljárást a Demokratikus Koalíció képviselője ellen.


Az Országgyűlés hétfői ülésnapján négy képviselő, Fülöp Erik (független), Sebián-Petrovszki László (DK), Hadházy Ákos (független) és Szilágyi György (Jobbik) mentelmi ügyében döntöttek a képviselők. Mind a négy képviselőt rágalmazás miatt jelentették fel.

Sebián-Petrovszki László esetében a mentelmi bizottság ismét azt javasolta, hogy ne függesszék fel a mentelmi jogát a képviselőnek. A DK-s politikust az Országos Vérellátó Szolgálat igazgatója jelentette fel, amiért a képviselő azt állította, az igazgató áron alul üzletelt vérplazmával. Sebián-Petrovszki szerint már dokumentumokkal támasztotta alá az állításait, szerint az teljesen rendben is van, hogy ezt értékesítik, a probléma a képviselő szerint azzal van, hogy a világpiaci árnál olcsóbban adták el a magyarok vérplazmáját.

A határozatok értelmében Hadházy Ákos, Fülöp Erik és Szilágyi György - Bede Zsolt feljelentése (becsületsértés) alapján - is megtarthatja mentelmi jogát, Sebián-Petrovszki mentelmi jogát azonban felfüggesztette az országgyűlés.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések