A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az elnyert támogatásból a közösséget szeretnék fejleszteni Miklóson

Közösségfejlesztésre és a helyi identitás erősítésére nyert mintegy 44 millió forintos támogatást a kunszentmiklósi önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán.

A projekt célja a helyi közösségek fejlesztése, elsősorban a települések, településrészek, térségek közösségi kezdeményező- és cselekvőképességének fejlesztése. A közösségi szerepvállalás erősítése, valamint hogy a helyi igényeken, lehetőségeken alapuló közösségi munka hatására az érintett emberek is együttműködjenek a problémák megoldásában. A járvány ugyan erősen befolyásolta és korlátok közé szorította a betervezett programok megvalósítását, ám a szervezők, kihasználva az internet nyújtotta lehetőségeket, online módon, valamint később személyes jelenléttel megvalósították a tervezett programokat.

Kiállításokat tartottak a hagyományőrzés jegyében, online fórumokat szerveztek az illegális hulladék, szemétszedés, környezetvédelem, a felelős állattartás témakörökben. A helyismereti, a helyi, szellemi, kulturális örökség feltárását szolgáló kiadványok, valamint a kalendárium előkészítése folyamatban van.

Kunszentmiklóson hatalmas kihívást jelent az illegális szemétlerakás visszaszorítása. Ennek jegyében az önkormányzat tavaly áprilisban szemétszedési akciót hirdetett.

A megmozdulásban a polgármesteri hivatal, a helyi művelődési központ dolgozói, illetve a lakosság vett részt, és több mint öt köbméter hulladék gyűlt össze. A tanulókörök résztvevői különböző süteményeket készítettek, régi recepteket osztottak meg egymással. Nagy sikernek bizonyult a rajzverseny, melynek témája a szentmiklósi napok volt. A programok az idei évben is folytatódnak, és kialakítanak egy információs pontot is. A projekt 2023. januárjában fejeződik be – tájékoztatta hírportálunkat dr. Sipeki Gerda jegyző.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések