A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A törvények fölé helyeznék a Soros-szervezeteket


Elfogadhatatlan az Európai Parlament (EP) által tegnap megszavazott javaslat egy új „uniós civil törvény” megalkotására, ezzel ugyanis az EP a jog fölé emelné a magukat civil szervezeteknek nevező NGO-kat is, amelyek a nyílt társadalom megvalósításáért dolgoznak – közölte közös sajtóközleményében Schaller-Baross Ernő és Hidvéghi Balázs csütörtökön.


A Fidesz európai parlamenti képviselői rámutattak: az EP frissen elfogadott javaslatának lényege, hogy kötelező uniós szabályokat kezdeményez és egységesítené a tagállami szabályokat a civil szervezetekre nézve.

Az EP baloldali többsége példátlan kiváltságokat adna a Soros-szervezeteknek. Elvonná a tagállamok jogkörét, hogy ezek a szervezetek mostantól Brüsszel érdekeiket szolgálhassák, és brüsszeli irányítás alatt álljanak. Az EP ismét egy szokásos baloldali manipulációt támogat” – fogalmazott Schaller-Baross Ernő.

Hidvéghi Balázs a szavazás kapcsán kiemelte: semmi sem indokolja, hogy a civil szervezetek bármilyen előjogban vagy kiváltságban részesüljenek. „Rájuk is ugyan azoknak a szabályoknak kell vonatkozniuk, mint másokra. A civil szervezeteket sem lehet a jog fölé helyezni” – mondta el Hidvéghi.

Hozzátette: nyilvánvaló, hogy az EP a Soros-hálózathoz tartozó szereplőket vonná ki a törvények hatálya alól.

Az uniós parlament a Zöldpárti Szergej Lagodinszki nevével fémjelzett jelentést 530 szavazattal, 146 ellenszavazat és 15 tartózkodás mellett hagyta jóvá.

Mint azt a voksolás eredményeinek ismertetése után a balliberális többségű testület közölte,

a képviselők többsége szerint a nonprofit szervezetek fontos szerepet játszanak az európai demokrácia egészségének fenntartásában, a hatékony szakpolitikák működésében és a jogállamiság megőrzésében, ezért a jelentés elítél minden olyan kísérletet, amely a szervezet céljának, tevékenységi körének vagy finanszírozási forrásának politikai kívánatossága alapján próbálja korlátozni az európai civil szférát.


Schaller-Baross Ernő rámutatott: a jelentés szövegében szó szerint szerepel, hogy azt a „nyílt társadalmak előmozdítása érdekében” fogalmazták meg. A Fidesz politikusa ugyanakkor azt is jelezte, hogy az EP-nek valójában nincs jogszabály-kezdeményező szerepe, – mint az jelen esetben történt – elfogadhat saját kezdeményezésű jelentéseket, ám ezek sorsáról lényegében az Európai Bizottság dönt.

Forrás: Magyar Nemzet

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések