A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A magyarokat és a lengyeleket éltette a bolgár EP-képviselő a jogállamisági vitában, majd karlendítéssel távozott

Természetesen nem mindenki értett egyet az Európai Unió Bíróságának szerdai ítéletével – a Fidesz részéről Hidvéghi Balázs úgy fogalmazott:

Sokan ünneplik a mai ítéletet, pedig ez egy zsákutca: ideológiai egységet hirdet az EU, ami minden országot egy baloldali béklyóba taszítana. Előbb a migrációt kényszerítették volna ránk, most pedig az LMBTQ-propagandát. Mi, Magyarország és Lengyelország továbbra is a józan ész politikáját fogjuk képviselni, akár tetszik ez önöknek, akár nem.

Hasonlóan fogalmaztak a lengyel kormánykoalíció képviselői: Beata Szydlo szerint független, szuverén államok kötöttek szövetséget egymással, azonban az EU „megpróbál fellépni" a demokratikusan megválasztott kormányok ellen:

„Lengyelország viszont azt teszi, ami az állampolgárai számára a legfontosabb: megvédi Európát Putyin ellen. Ez a ház még az Északi Áramlat 2-t is elfogadta – fontos erre emlékeztetni az állampolgárokat, miközben ezt a vitát követik."
 
Az ID frakció politikusai arról beszéltek, hogy az ítélet támadás, már-már boszorkányüldözés Lengyelország és Magyarország ellen – és több független képviselő is felszólalt a lengyel-magyar összefogás mellett.

A bolgár Angel Dzsambaszki is felszólalt, aki szerint a szerdai döntés egy szégyen, és köze sincs a jogállamisághoz.

„Éljen Orbán, éljen a Fidesz, éljen Kaczyński, a nemzetállam, éljen Bulgária, és nyugodtan ki lehet fújolni!"

– zárta rövid felszólalását a képviselő, majd mielőtt elhagyta volna a plenáris üléstermét, nyomott egy laza karlendítést is:

 
Johannes Hahn a felszólalások után arról beszélt, remek vita volt a szerdai: „Az önök helyében én is legalább ennyire türelmetlen lennék, de meg kell érteniük, hogy a Bizottságnak legalább 101 százalékban biztosnak kell lennie abban, hogy jó alapon indítjuk el a jogállamisági mechanizmust. Kristálytisztán kell látnunk, hogyan indulunk neki egy ilyen eljárásnak, és a legkisebb esélyt sem szabad megadnunk a kétségnek egy-egy ügyben. Nagy elánnal végezzük már most is a vizsgálatokat, folyamatosan követjük ezeket az ügyeket az európai polgárok érdekében" – mondta Hahn.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések