A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A hagyományos gulyásleves receptje - Tedd még pikánsabbá


Ha egy külföldi Magyarországra jön, a gulyáslevest az elsők között kóstolja meg, és a receptet is elkéri.


A gulyásleves a paraszti konyha egyik fő ételének számított. Ezzel még azok is jóllaktak, akik kemény fizikai munkát végeztek. Neked sem kell hozzá kiadós második fogást készíteni. Szinte mindenki másképp csinálja, ám ez az egyik legfinomabb változat.

Hozzávalók 4 személyre:

👉 50 dkg krumpli
👉 40 dkg marhahús
👉 2 sárgarépa
👉 2 fehérrépa
👉 2 fej vöröshagyma
👉 1 paprika
👉 1 paradicsom
👉 fél zellergumó
👉 3 babérlevél
👉 1 teáskanál kömény
👉 só
👉 bors
👉 zsír
👉 pirospaprika
👉 csipetke

Elkészítés:

A megtisztított, apróra vágott hagymát forró zsíron párold üvegesre. Add hozzá a pirospaprikát, de arra ügyelj, hogy ne égjen meg. Tedd bele a megmosott, 2 centis kockákra vágott húst, és fehéredésig kevergesd. Önts hozzá annyi vizet, hogy éppen ellepje, és mehet bele a felszelt paradicsom és paprika is.

Kis lángon addig főzd a húst, amíg a marha közepesen puha nem lesz, ez körülbelül másfél óra. Ekkor tedd bele a karikákra vágott répát, a zellert, a babérlevelet, a köményt, sózd és borsozod ízlés szerint. Ha szereted, csípős paprikával még pikánsabbá teheted. Ismét önts hozzá vizet. Amikor már a zöldség is majdnem puha, tedd bele a kockákra vágott krumplit, és főzd készre. Tálalás előtt tíz perccel szórd bele a csipetkét. Ha az is puha, vedd le a tűzről, és hagyd állni öt-tíz percig, majd még forrón tálald.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések