A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A gyöngyösi városházán hadonászott fegyverével a férfi, most börtönbe megy

Jogerősen két év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték azt a férfit, aki tavaly nyáron pisztollyal a kezében fenyegetőzött Gyöngyösön, a polgármesteri hivatalban - közölte az Egri Törvényszék sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Hoszné Nagy Tímea tájékoztatása szerint a vádlott – aki korábban maga is a hivatal dolgozója volt – a bíróság csütörtöki előkészítő ülésén beismerte bűnösségét, így az ülést követő tárgyaláson őt jogerősen két év börtönbüntetésre ítélték, amelynek végrehajtását négy év próbaidőre felfüggesztették.

A törvényszék a férfit felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt marasztalta el – tette hozzá a szóvivő.

A vádirat szerint a 46 éves férfi a bűncselekmény elkövetésekor – ismerve a járást az épületben – egyenesen a hivatal titkárságára ment, ahol a polgármestert kereste. Miután nem sikerült találkoznia vele, közölte az ott dolgozókkal, hogy a városvezetőt és a hivatalvezetőt is megöli, majd végez magával, mivel nem kapott segélyt annak ellenére, hogy ő arra jogosultnak érzi magát.

Kijelentéseit azzal nyomatékosította, hogy láthatóvá tette az oldalán hordott gáz-riasztópisztolyt, valamint a nadrágzsebében tartott, 20 centiméter hosszú pengéjű konyhakést, ezért az alkalmazottak a helyszínre hívták az önkormányzat segéd-közterület-felügyelőjét, aki távozásra szólította fel a férfit. Ő azonban erre nem volt hajlandó, sőt a segítőre fogta fegyverét, és őt is megfenyegette, hogy lelövi.

Az elkövetőt végül – részben rendőri segítséggel – sikerült megfékezni és lefegyverezni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések