A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több ittas vezetővel szemben is vádat emeltek Békés megyében

A Békés megyei ügyészi szervek a január 10-16-a közötti időszakban 9 személlyel szemben emeltek vádat ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt.

Ezekben az ügyekben a Battonyai (3 ügy), Békéscsabai (1 ügy), a Gyulai (2 ügy), az Orosházi (1 ügy) és a Szarvasi Járási Ügyészség (2 ügy) járt el. A helyi ügyészségek ezen bűncselekmények miatt indult ügyekben egységesen – két ügy kivételével – arra tettek indítványt, hogy a bíróságok az ügyiratok alapján, tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzéseikben pénzbüntetésre ítéljék a szabályszegő sofőröket és tiltsák el őket a közúti járművezetéstől, illetőleg enyhébb esetben a bűncselekmény elkövetése során használt járműkategóriába tartozó járművek vezetésétől.

Kivételt jelent a Battonyai Járási Ügyészség azon ügye, amelyben azonos alkalommal elkövetett jármű önkényes elvételének bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy 30 éves büntetett előéletű, többszörös visszaesőnek minősülő dombegyházi férfi ellen, aki egy általa ellopott autót vezetett ittasan.

A férfi 2021. szeptember 21-én a délelőtti órákban összeveszett élettársával, ezért inni kezdett, majd Dombegyházon sétált, amikor észlelte, hogy a Tavasz utcában, az egyik ház előtt az utcán egy gépkocsi parkol. Odament az autóhoz, annak nyitott ajtaján át az autó vezetőülésébe beszállt, majd miután látta, hogy az indítókulcs az indítózárban van, elhatározta, hogy a gépkocsit elveszi azért, hogy azzal menjen haza. Így is történt; a férfi a gépkocsit lakása közelébe érve, Dombegyház külterületén leállította és ott hagyta, majd lakására gyalogolt. A férfi a lopott autót vezetve úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt.

A járási ügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit beismerése esetén is végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélje és állapítsa meg, hogy abból a törvény erejénél fogva feltételes szabadságra nem bocsátható, ezen felül határozott időre tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától és a közúti járművezetéstől.

A Battonyai Járási Ügyészség egy másik ügyben szintén azonos alkalommal elkövetett jármű önkényes elvételének bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat és egy 32 éves büntetett előéletű magyarbánhegyesi férfi ellen, aki egy cég által használt kistehergépkocsit vezetett ittasan. A járási ügyészség indítványa ebben az esetben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására irányul.

A férfi 2021. augusztus 30-án, a délutáni órákban nagyobb mennyiségű szeszesitalt fogyasztott. Ugyanezen a napon, az esti órákban Medgyesegyházán, az Árpád utcában parkoló, egy cég által bérelt és annak a használatában álló kistehergépkocsiba – a cég képviselőjének engedélye és tudta nélkül, és anélkül, hogy arról előzőleg bárkitől engedélyt kért volna, bárkit értesített volna – jogtalan használat céljából beült, az abban lévő indítókulccsal azt elindította, és Medgyesegyháza belterületén, azzal közlekedett.

Közlekedése során a Táncsics utcában egy üresen ott parkoló tehergépkocsi bal oldalával ütközött, abban anyagi kárt okozott. A járművezetés alatt ez a férfi is közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések