Ha a csirkemellet sütés előtt joghurtos, zöldfűszeres pácban tartod, omlós és igazán finom lesz.

A pácolt húsok a sietős esték megmentői: mindössze tíz perc valódi munka van velük, utána pedig nem kell mást tenned, mint hagyni, hogy az ízek egy jó óra alatt lejussanak a hús belsejéig, ezután pedig sütőbe tenni a szeleteket. Ehhez a páchoz a sűrű görög joghurt a legjobb. Ne spórold ki belőle a zöldfűszereket és a fokhagymát sem!

Hozzávalók:
👉 60 dkg filézett csirkemell
👉 4 dl görög joghurt
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál citromlé
👉 1 teáskanál oregánó
👉 1 teáskanál bazsalikom
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors

Elkészítés:
A csirkemellet vágd vastagabb szeletekre, sózd és borsozd. A joghurtot keverd össze az olívaolajjal, az átnyomott fokhagymagerezddel, a bazsalikommal, az oregánóval, a citromlével és az apróra vágott petrezselyemmel. Helyezd a húst ebbe a pácba, és letakarva pihentesd a hűtőben legalább egy órát. Ha a pácolási idő letelt, oszd el a szeleteket egymás mellett egy tepsiben, és alufóliával letakarva süsd 40 percig 180 fokra előmelegített sütőben, amíg omlósra puhul. Grillsütőben is elkészítheted, ebben az esetben oldalanként három perc elég lesz neki.