A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szaftos, joghurtos csirkemell a sütőből: a páctól lesz igazán omlós

Ha a csirkemellet sütés előtt joghurtos, zöldfűszeres pácban tartod, omlós és igazán finom lesz.

A pácolt húsok a sietős esték megmentői: mindössze tíz perc valódi munka van velük, utána pedig nem kell mást tenned, mint hagyni, hogy az ízek egy jó óra alatt lejussanak a hús belsejéig, ezután pedig sütőbe tenni a szeleteket. Ehhez a páchoz a sűrű görög joghurt a legjobb. Ne spórold ki belőle a zöldfűszereket és a fokhagymát sem!

Hozzávalók:
👉 60 dkg filézett csirkemell
👉 4 dl görög joghurt
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál citromlé
👉 1 teáskanál oregánó
👉 1 teáskanál bazsalikom
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors

Elkészítés:
A csirkemellet vágd vastagabb szeletekre, sózd és borsozd. A joghurtot keverd össze az olívaolajjal, az átnyomott fokhagymagerezddel, a bazsalikommal, az oregánóval, a citromlével és az apróra vágott petrezselyemmel. Helyezd a húst ebbe a pácba, és letakarva pihentesd a hűtőben legalább egy órát. Ha a pácolási idő letelt, oszd el a szeleteket egymás mellett egy tepsiben, és alufóliával letakarva süsd 40 percig 180 fokra előmelegített sütőben, amíg omlósra puhul. Grillsütőben is elkészítheted, ebben az esetben oldalanként három perc elég lesz neki.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések