A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Krémes gombás tészta Alfredo módra: sok fűszer kerül a tejszínes mártásba

Az Alfredo-mártás könnyen elkészíthető, és számtalan módon variálható. Tésztára öntve, gombával feldobva is nagyon finom.

A tejszínes tésztaszószok szerelmesei mindenképpen próbálják ki a krémes Alfredo-mártást, amely nagyon hamar elkészíthető, és bárki ízlése szerint variálhatja. Ebbe a változatba gomba és sok szárított zöldfűszer is kerül. Legfinomabb akkor lesz, ha parmezán sajtot használsz hozzá.

Hozzávalók:
👉 50 dkg gomba
👉 30 dkg szélesmetélt
👉 15 dkg parmezán
👉 5 dkg vaj
👉 4 dl habtejszín
👉 1 kávéskanál bazsalikom
👉 1 kávéskanál oregánó
👉 1 kávéskanál szárított petrezselyem
👉 1 evőkanál olaj
👉 bors
👉 só

Elkészítés:
A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett ideig. Ha kész, szűrd le, és a főzővizéből tegyél egy keveset félre.

A gombát alaposan mosd meg és szeleteld fel. A vajat egy lábosban olvaszd fel, adj hozzá egy evőkanál olajat, dobd rá a gombaszeleteket, szórd meg sóval, borssal, bazsalikommal, oregánóval és petrezselyemmel, és lefedve kezdd el párolni. Időnként keverd meg. Amikor már puha, és a leve nagy részét is elfőtte, öntsd fel a tejszínnel, add hozzá a reszelt parmezánt, és kevergetve forrald addig, amíg a sajt elolvad. Ha túl sűrűnek találod, a tészta főzővizével hígítsd. Vegyítsd el a kifőtt tésztával, és azonnal tálalhatod.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések