Az egyre népszerűbb kelbimbóból isteni krémlevest készíthetsz. Ízletesebb lesz, ha előtte megsütöd a zöldséget.


Érdemes esélyt adni a szuperegészséges kelbimbónak, mert rendkívül változatos és ízletes fogásokat készíthetsz belőle. Krémlevesnek is kiváló alapja lehet. A zöldséget süsd meg fűszeres olajjal meglocsolva, teltebb, gazdagabb lesz az íze. Tálaláskor még feldobhatod reszelt sajttal vagy pirított baconnel is.

Hozzávalók:

👉 50 dkg kelbimbó
👉 2.5 dl főzőtejszín
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 evőkanál liszt
👉 1 db vöröshagyma
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A kelbimbó külső levelét szedd le, alaposan mosd meg, vágd ketté, és rendezd tepsibe. Locsold meg sóval, borssal, zúzott fokhagymával elkevert olívaolajjal, és 180 fokon süsd meg 25 perc alatt, amíg enyhén megpirul. Közben forgasd át a zöldségeket. Néhány darabot tegyél félre a tálaláshoz.

Egy lábosban hevíts fel kevés zsiradékot, és dobd rá az aprított vöröshagymát. Tedd hozzá a kelbimbókat, és öntsd fel a húslevessel. Forrald össze, majd turmixold le, és rakd vissza a tűzre. A tejszínt keverd simára a liszttel, és csorgasd a forrásban lévő leveshez. Kavard addig, amíg besűrűsödik. Forrón, a sült kelbimbóval tálald.