A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogós halpogácsa házi tartármártással: citrommal tálalva az igazi

Ez a ropogós halpogácsa házi tartármártással tunkolva a legfinomabb. Facsarj citromot a tetejére!

Érdemes az étlapodon a halnak is helyet adnod, ugyanis nagyon egészséges, és a legtöbb fajtája nem is tartalmaz sok kalóriát. Legegyszerűbb, ha fagyasztott tőkehalfilét vásárolsz, ugyanis az könnyen kezelhető, változatosan felhasználható, és még ma is megfizethető árban van. Ezek a finom, fűszeres halpogácsák azoknak is ízleni fognak, akik amúgy nem rajongói az ilyen típusú ételeknek.

Hozzávalók:
A halpogácsákhoz
👉 45 dkg tőkehalfilé
👉 10 evőkanál zsemlemorzsa
👉 2 újhagyma
👉 2 tojás
👉 1 kis cukkini
👉 1 kis sárgarépa
👉 1 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj a sütéshez
👉 citrom a tálaláshoz

A tartármártáshoz
👉 2 nagy evőkanál tejföl
👉 1 evőkanál majonéz
👉 1 teáskanál citromlé
👉 1 mokkáskanál mustár
👉 só
👉 bors

Elkészítés:
A halat olvaszd ki. Egyharmadát vágd apró kockákra, a maradékot daráld le. A cukkinit és a sárgarépát reszeld le, az újhagymát aprítsd fel. Egy tálban keverd össze a zöldségeket a hagymával és a hallal, üsd hozzá a tojásokat, kanalazd bele a zsemlemorzsát, sózd, borsozd, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, kézzel alaposan dolgozd össze, és tedd a hűtőbe egy félórára. Ha a pihentetési idő letelt, tapadásmentes serpenyőben, kevés olívaolajon süsd aranyszínűre mindkét oldalukat.

A tartármártáshoz a majonézt keverd simára a tejföllel, a citromlével, a mustárral, a sóval és a borssal. Tálaláskor a pogácsák tetejére facsarjatok citromlevet, és mártogassátok a tartárba őket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések