Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ragacsos csokis keksz zabpehellyel: maradék tojásfehérjéből is készítheted


A csokidarabokkal feldobott zabpelyhes keksz akkor a legfinomabb, ha ragacsos marad a belseje.


Érdemes zabpehellyel dúsítani néha a sütiket, mert jót tesz az emésztésnek, és kevésbé is egészségtelen, mint a csupa fehér liszttel készült változatok. Ez a finom zabkeksz pillanatok alatt összeállítható, és tökéletes választás reggelire vagy a tízórais dobozba csomagolva.

Hozzávalók:

👉 10 dkg liszt
👉 10 dkg zabpehely
👉 10 dkg vaj
👉 8 dkg cukor
👉 5 dkg étcsoki
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 1 teáskanál fahéj
👉 1 tojásfehérje
👉 1 csipet só

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a sütőporral, a zabpehellyel, a sóval és a fahéjjal, majd morzsold el a vajjal. A csokit éles késsel vágd kisebb darabokba, és vegyítsd a tésztához. A tojásfehérjéből verj lágy habot, kanalazd hozzá a cukrot, keverd még egy rövid ideig, majd forgasd össze a zabpelyhes masszával, és letakarva tedd a hűtőbe fél órára. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Ha a pihentetési idő letelt, egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egymástól viszonylag távolabb teáskanállal halmozz rá a tésztából. Lapogasd el őket, de vigyázz, ne érjenek össze, mert sütés közben még nőni fognak. Told a sütőbe 15-18 percre, amíg a kekszek külseje megpirul, de a belsejük még enyhén lágy marad. Ha kivetted őket, ahogy hűlnek, még egy kicsit szilárdulni fognak, és finom ragacsos lesz a belsejük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések