A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem találta a pénzt, ezért lophatta el a telefont

A Debreceni Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki meglopta alvó ismerősét.

A vádlott 2021. október 14-én 22 óra 30 perc körül megjelent az ismerőse által Nyírábrányban bérelt háznál azzal a szándékkal, hogy ott éjszakázik, mivel saját otthonában nem volt fűtés - írja közleményében a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség. A férfit az ittas állapotban lévő sértett beengedte a házba, ahol előbb együtt italoztak, majd mindketten lefeküdtek aludni a sértett szobájában.

Miután a sértett elaludt, a vádlott megfigyelte, hogy a férfi az övtáskáját és a telefonját az ágya melletti szekrényre tette. A vádlott tudta, hogy ismerőse nemrégen tért haza külföldről, ahol dolgozott, ezért elhatározta, hogy ellopja a pénzét. Éjfél körül a vádlott felkelt és odament az alvó sértett melletti szekrényhez, ahol előbb az övtáskában kutatott. Miután abban nem talált pénzt, a táska mellől elvette a sértett 40.000 forint értékű mobiltelefonját és elhagyta a házat.

A vádlott a sértett telefonját később el akarta adni, azonban a nyomozást végző hajdúhadházi rendőrök azt tőle lefoglalták és visszaadták a sértettnek.

A Debreceni Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő, többszörös visszaeső vádlottal szemben kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Vádiratában a járási ügyészség fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására tett indítványt, továbbá a vádirat mértékes indítványt is tartalmaz arra az esetre, ha a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén beismeri tettét és lemond a tárgyaláshoz fűződő jogáról.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések