A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Minden előzmény nélkül összeverték a házaspárt

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 17 éves fiatalkorú és egy 21 éves férfi ellen maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt.

Az elkövetők egy borsodi kistelepülésen, a nyílt utcán tartózkodó házaspárba belekötöttek, szidalmazták, majd olyan súlyosan bántalmazták őket, hogy a férj a jobb lábszárkapocscsont törést szenvedett el, olvasható az Ügyészség oldalán.

A vádirat szerint a vádlottak testvérek.  2020. július első napjaiban, az esti órákban, az idősebbik férfi tartózkodási helyén, egy borsodi kistelepülésen az utcán sétáltak, amikor észrevettek egy szintén az utcán tartózkodó házaspárt, és minden előzmény nélkül szidták a nőt, majd a férjét is. Odafutottak hozzájuk, a férjet először az idősebbik fejen ütötte, ez olyan erejű volt, hogy a sértett a földre esett, ekkor a fiatalkorú is megütötte.

A nő megpróbált a férje segítségére sietni, és a férjét először bántalmazó elkövetőt ruházatánál fogva igyekezett elrángatni, de a férfi ellene fordult, fején és a mellkasán is megütötte. A nő bántalmazásába is bekapcsolódott a fiatalkorú fiú, és ezután mindketten ütlegelték és rugdosták a sértetteket.

A bántalmazás következtében a házaspár férfi tagja végleges mozgás-beszűkülés kialakulásával járó 8 napon túl gyógyuló jobb láb szárkapocscsont törést szenvedett. Feleségének lábszár zúzódással járó 8 napon belüli sérülése keletkezett, amely miatt hatályos magánindítványt terjesztett elő.

Az ügyészség – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben a vádlottak közül a büntetlen előéletű fiatalkorú vádlottal szemben közérdekű munkabüntetést, míg a büntetett előéletű felnőtt korú vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott párfogó felügyelet elrendelésével.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések