A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Márki-Zay Péter: Az én két magyar gyermekem migráns

A baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint ő sosem mondott olyat, hogy kevesebbet fürödjenek az emberek vagy kisebb autót használjanak, bár lehetne kisebb autót használni,- foglalta össze mai videós bejelentkezését Márkinak a Mandiner.

Márki-Zay Péter vasárnap este ismét videóval jelentkezett közösségi oldalán.

Már tagadja korábbi mondatait Márki-Zay

A baloldal miniszterelnök-jelöltjétől már a bejelentkezés elején különös mondatokat hallhatunk, például azt állítja: „természetesen sosem mondtam olyat, hogy kevesebbet fürödjenek, vagy kisebb autót használjanak."

Márki-Zay ominózus mondatait egyébként nem nehéz visszakeresni: korábban amerikai példára hivatkozva – mintegy javaslatként a benzinár befagyasztásával szemben – valóban felhozta, hogy az USA-ban, amikor elszálltak a benzinárak, akkor az amerikaiak kisebb autóra váltottak, de kifejtette azt is, hogy „lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne, kevesebb vizet, áramot, gázt kell használni". A miniszterelnök-jelölt ekkor arról is beszélt, hogy ostobaság volt az Orbán-kormány részéről a rezsiárak csökkentése, szerinte éppen az árakkal kellene takarékosságra ösztönözni az embereket.

A videóban kifejti, ő soha nem mondott olyat, hogy eltörölné a rezsicsökkentést. Itt megint csak érdemes visszaidézni egy korábbi mondatát, amelyben úgy fogalmazott: „Az baj a rezsicsökkentéssel, hogy nagyon könnyű megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni."

Ezt követően hosszan beszél a korábban a szocialista szövetségesei által eltörölt, idén pedig a Fidesz által bevezetett 13. havi nyugdíjról, valamint a 200 ezer forintra emelt minimálbérről.

„Az én két magyar gyermekem például migráns"

A migrációval kapcsolatban úgy fogalmaz: „mindenki tudja, hogy csak a Fidesz telepített be migránsokat". Szerinte mindenki lehet migráns, aki külföldre költözik. Példaként említi a saját gyermekeit, akik Kanadában és az USA-ban születtek: „Az én két magyar gyermekem például migráns, hiszen ők nem Magyarországon születtek, hanem az egyik Kanadában, a másik az Egyesült Államokban."

Mint ismert, Márki-Zay már hetek óta azzal kampányol, hogy ötvenötezer „Európai Unión kívüli migránst" telepített be 2019-ben Orbán Viktor. A tények kedvéért leírjuk: a bevándorlási adatok elérhetőek a KSH oldalán, ezekből azonban azt látni, hogy 38 511 ember Európából (ebből 28 000 szomszédos országból telepedett le Magyarországon, akiknek a nagy része feltehetőleg határon túli magyar), 12 546 Ázsiából, 2 736 Amerikából, 1412 pedig Afrikából érkezett.

Emlékezetes, Ceglédi Zoltán politikai elemző a baloldal jelöltjének kampányával kapcsolatban egy bejegyzésében úgy fogalmaz: „Előre kérem, mielőtt bármely ellenzéki párt bármely aktivistája kezd el itt pukkancskodni, immár a határon túli magyarokra köpködve, hogy fogja föl: itt azokról az emberekről beszélünk, akik már ide is költöztek, mondjuk Kolozsvárról vagy Szabadkáról, ők itt dolgoznak, tanulnak, élnek, legalább őket ne gyűlöljétek már".

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések