A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Letartóztatták az afgánokat csempésző szerb férfit

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a szerb férfinak, aki 7 illegális határátlépő csempészésében működött közre.

A gyanúsított egy kisbusszal érkezett Magyarországra azért, hogy illegális határátlépőket csempésszen Nyugat-Európába. A belépést követően a gyanúsított 2022. január 17-én éjjel egy órakor vett fel a járműbe Mórahalom külterületén 7, magát afgán állampolgárságúnak valló személyt, akiket a férfi megbízói juttattak át illegálisan Magyarország területére. A gyanúsított ezután Ausztria irányába indult volna, de a rendőrök az autót az illegális határátlépők beszállásának pillanatában ellenőrzés alá vonták, a férfit igazoltatták, előállították és őrizetbe vették.

A gyanúsított utasai a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítványnak helyt adva a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a telekommunikációs eszközzel megtartott ülésén elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be – közölte Kopasz Zsolt főügyész.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések