A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Krémes rakott brokkoli csirkemellkockákkal: rengeteg füstölt sajt olvad a tetejére


Ha csirkemellkockákkal dúsított krémes rakott brokkolit kínálsz ebédre, biztos lehetsz benne, hogy senki nem fog éhesen felállni az asztaltól.


A brokkoli igazi téli szuperzöldség: tele van vitaminnal és ásványi anyaggal, miközben a többi káposztafélénél sokkal könnyebben emészthető, és kalóriát is alig tartalmaz - jó választás, ha kicsit fogyni szeretnél az ünnepek után. Csirkemellkockákkal dúsítva, fűszeres tejföllel leöntve ellenállhatatlan egytálétel készíthető belőle.

Hozzávalók:

👉 50 dkg filézett csirkemell
👉 20 dkg füstölt sajt
👉 1 brokkoli
👉 1 dl tejföl
👉 1 dl tejszín
👉 1 db tojássárgája
👉 1 evőkanál olaj
👉 1 teáskanál vaj
👉 0.5 mokkáskanál szerecsendió
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A csirkét kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, locsold meg egy kevés olajjal, és tedd félre. A brokkolit szedd rózsáira, folyó víz alatt alaposan mosd meg, és sós vízben öt perc alatt főzd roppanósra. Ha kész, szűrd le. Egy tepsiben olvassz fel egy kis vajat, dobd rá a fűszeres csirkemellkockákat, és süsd őket fehéredésig. Ha már jól átsültek, keverd hozzá a brokkolit is, és egy-két perc pirítás után húzd le a tűzről. A tejfölt keverd el a tejszínnel és a tojássárgájával, sózd, borsozd, adj hozzá szerecsendiót. A sajtot reszeld le.
 
Egy tepsi aljában oszd el a csirkés brokkoli felét. Locsold meg a tejszínes keverékkel, fedd be a brokkolis csirke másik felével, erre öntsd a maradék tejszínt, szórd meg gazdagon reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told a sütőbe háromnegyed órára, hogy az ízek lágyan összesüljenek benne. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt is megpirulhasson.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések