A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kolbászos, tejszínes rakott karfiol dupla adag sajttal a tetején


A rakott karfiol kolbásszal egybesütve is mennyei egytálétel. A tetejére sok sajtot olvassz.


Ebben a kiadós, krémes rakott karfiolban minden benne van, amitől igazán jó lesz egy egytálétel: a füstölt kolbász remekül harmonizál a vitamindús növénnyel, az egészet fűszeres tejszín teszi dússá, és sok-sok nyúlós sajt koronázza meg.

Hozzávalók:

👉 20 dkg reszelt sajt
👉 3 dl főzőtejszín
👉 2 evőkanál tejföl
👉 1 karfiol
👉 1 szál füstölt kolbász
👉 1 csipet szerecsendió
👉 só
👉 bors
👉 vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, mosd meg, és sós vízben főzd roppanósra. A kolbászt áztasd tíz percre hideg vízbe, hogy könnyen lejöjjön a héja, majd húzd le róla, és karikázd fel. A sajtot reszeld le. A tejszínt keverd össze a sóval, a borssal és egy kis szerecsendióval. Egy kivajazott tepsi aljában oszd el a karfiolrózsák felét, fedd be a kolbászkarikákkal, locsold meg a fűszeres tejszín felével, adagold rá a karfiol másik felét, locsold meg a maradék tejszínnel, végül szórd meg gazdagon reszelt sajttal. Told alufóliával letakarva a 180 fokra előmelegített sütőbe fél órára, amíg az ízek lágyan összesülnek. A végén vedd le a tetejéről a fóliát, hogy a sajt kicsit megpiruljon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések