Vannak olyan táplálékok, amelyek pozitív hatást gyakorolnak a bőrünk számára, leginkább a koenzimQ-10, a C-, az A- és az E-vitamin. 


Az egyik ilyen táplálék nem más, mint az avokádó. Olyan telítetlen zsírsavakban gazdag, melyek elősegítik az egészséges bőröregedést, B-vitamin-tartalma pedig nemcsak a bőrt, hanem a hajat is táplálja.

Az olívaolaj sok antioxidáns polifenolt tartalmaz, melyek megakadályozzák a bőr oxidatív károsodását, emellett csökkentik a bőrben kialakuló gyulladást és elősegítik a gyorsabb gyógyulását. A legjobb, ha az extra szűz olívaolajat részesítjük előnyben, ugyanis ez tartalmazza a legtöbb tápanyagot.

A zöld teának nagy sok pozitív tulajdonsága van. Nagy mennyiségben tartalmaz ugyanis antioxidáns polifenolokat, amelyek megvédik a bőrt a szabad gyökök okozta károsodásoktól. A zöld teának emellett kiemelkedő szerepe lehet az UV-sugárzás által kiváltott gyors bőröregedés megelőzésében is.

Az édesburgonyáról talán nem is gondolnánk, hogy mennyire egészséges és mennyire nagy hasznára van a bőrünknek. Nagyon sok béta-karotint tartalmaz, de jó forrása az antociánoknak is – mindkettő erős antioxidánsnak számítanak és emellett nagyon hatásosak az öregedési folyamatok lassításában.

A mangó és a papaya is nagy mennyiségben tartalmaz béta-karotint, C- és E-vitamint, emellett polifenolokban és kvercetinben is bővelkednek, amelyek mind-mind pozitívan hatnak a bőr állapotára.

Egy öregedésgátló antioxidánst tartalmaz a szőlő is. A resveratrol a vörösborban is megtalálható, de amíg a bort csak mértékkel fogyaszthatjuk, addig a szőlőből korlátlan mennyiséget ehetünk, mégpedig büntetlenül, azaz nem kell a káros hatásaival számolni.

A bogyós gyümölcsök is bőrfiatalító hatással rendelkeznek. Például az áfonya, az eper bioaktív és antioxidáns vegyületekben gazdag. Ilyenek például a flavonoidok és az antociánok, amelyek megvédik a bőrt az oxidatív károsodástól és a korai öregedéstől.