Ne ijesszen meg a teriyaki szószban sült csirkecomb különleges neve: egyszerűen elkészíthető, mégis nagyon finom fogásról van szó.

A távol-keleti konyha rajongói talán találkoztak már a szójaszószos, fűszeres teriyaki mártással, amely igazából semmi olyan összetevőt nem tartalmaz, ami ne lenne megtalálható bármelyik hazai konyhában is. Mivel a szójaszósz önmagában is elég sós, külön sózásra nem lesz már szükség.

Hozzávalók:
👉 4 egész csirkecomb
👉 3 evőkanál szójaszósz
👉 2 evőkanál száraz fehérbor
👉 1 evőkanál cukor
👉 1 evőkanál kukoricakeményítő
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál almaecet
👉 0.5 teáskanál őrölt gyömbér
👉 bors

Elkészítés:
Egy kis lábosban keverd össze a kukoricakeményítőt a fehérborral, a cukorral, a szójaszósszal, a fokhagymával, az almaecettel, az őrölt gyömbérrel és a borssal. Főzz belőle sűrű szirupot, ha szükséges, közben egy kevés vízzel öntsd még fel. A csirkecombokat kend meg ezzel a páccal, és lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órát. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A pácolási idő leteltével fektesd egymás mellé a combokat egy tepsiben, és told a sütőbe egy órára. Folyamatosan locsolgatva, félidőben megfordítva süsd őket omlósra.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek