Hirdessen itt

Hatmillió forintot csaltak ki egy mezőhegyesi nőtől

Egy mezőhegyesi nő tett feljelentést a rendőrségen hétfőn, mert egy ismeretlen telefonáló nyereményjátékkal tévesztette meg őt és kicsalt tőle több mint 6 millió forintot. Az összeget négy részletben két bankszámlára utalta el.

A becsapott nő mellett egy másik feljelentés is történt: egy gyulai férfi arról tett bejelentést, hogy telefonon felhívta valaki, banki alkalmazottként mutatkozott be és elhitette vele, hogy a bankszámlájával visszaélés történt, le kell folytatni egy biztonsági ellenőrzést - olvasható a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság közösségi oldalán.

Mint az a bejegyzésből kideül, az állítólagos banki alkalmazott kérte, hogy telepítsen a számítógépére egy programot, majd írja be a netbankja jelszavát és a bank által küldött kódokat.

Mikor ezt megtette, egy 5 millió 10 ezer forintos utalás történt. A férfi azonnal bement a bankjába, zárolta a számláját és hívta a rendőrséget.

Vigyázzon a pénzére és a banki adataira!

Idegen telefonálók kérésére ne telepítsen a telefonjára, számítógépére semmilyen alkalmazást, a nyereményt ígérő ismeretleneknek pedig semmiképpen ne utaljon pénzt!

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések