A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres sajtkrémleves többféle sajtból: laktat, és jól átmelegít


A sajtkrémleves úgy a legfinomabb, ha többféle sajtból készíted.


Egy hideg téli estén különösen jólesik egy nagy tál melengető sajtkrémleves, amelyet ráadásul nagyon rövid idő alatt összedobhatsz. Ízesítsd fokhagymával, szerecsendióval, ha pedig sok-sok zöldségből készült házi alaplében főzöd meg, abban is biztos lehetsz, hogy a vacsorád nem csak finom, hanem tele is van vitaminnal.

Hozzávalók:

👉 10 dkg trappista sajt
👉 5 dkg füstölt sajt
👉 5 dkg cheddar sajt
👉 5 dkg vaj
👉 3 evőkanál liszt
👉 2.5 dl tejszín
👉 2 dl száraz fehérbor
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 hagyma
👉 1 l alaplé
👉 0.5 mokkáskanál szerecsendió
👉 só
👉 bors
👉 pirított kenyérkockák a tálaláshoz

Elkészítés:

A hagymát hámozd meg és aprítsd fel. A vajat olvaszd fel, és fonnyaszd meg rajta a felaprított hagymát. Nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, kanalazd bele a lisztet, kézi habverővel kevergetve pirítsd egy-két percig, majd öntsd fel fehérborral. Forrald néhány percig, addig a kétféle sajtot reszeld meg. Amikor a bor egy része már elfőtt, add hozzá az alaplevet, szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval. A reszelt sajtból egy keveset tegyél félre, a többit add a leveshez. Amikor a sajt már krémesre olvadt a levesben, öntsd fel tejszínnel, és öt perc alatt forrald össze. Tálaláskor minden adag tetejére szórj a félretett reszelt sajtból. Ha igazán laktató fogásra vágysz, kínálj mellé pirított kenyérkockákat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések