A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Felfüggesztett börtönt kapott a zabari kocsmában verekedő anya és fia

A Balassagyarmati Törvényszék jogerősen súlyosította annak az anyának és fiának a büntetését, akik 2017. novemberében a zabari kocsmában megvertek egy házaspárt.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség 2019-ban emelt vádat egy Nógrád megyei házaspárral és fiukkal szemben garázdaság és testi sértés bűntette miatt. A vád szerint a 25 éves férfi barátaival és rokonaival szórakozott egy zabari presszóban, amikor a jelenlévő másik vendégkörrel szóváltásba keveredtek, ami dulakodásba fordult, ezért a helyiség üzemeltetője távozásra szólította fel a vendégeket – írja hírportálunknak megküldött közleményében a Nógrád Megyei Főügyészség.

Az utcán tovább veszekedő feleket egy nő próbálta csillapítani, azonban ekkor a vádlott váratlanul megütötte, amitől a nő földre esett és eszméletét vesztette. A sértettet bevitték a presszóba, férje a mentőket várta vele, mialatt a vádlott telefonon értesítette szüleit, akik egy közeli településről a helyszínre utaztak. Érkezésük után fenyegetőzve rárontottak a nőre és férjére, a nő egy ólmos gumibottal, míg férje ököllel testszerte ütni kezdték őket.

A történtek miatt a Salgótarjáni Járásbíróság a váddal egyezően garázdaság és testi sértés miatt mondta ki bűnösnek a vádlottakat. A fiatal férfit 100 ezer forint pénzbüntetésre, édesanyját 10 hónap, végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre, az édesapát pedig 90 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

Az ügyészség a nővel és gyermekével szemben súlyosabb büntetés kiszabása érdekében fellebbezett, a nő büntetést a támadás eszköze, módja és gátlástalansága, a fia szankcióját pedig a férfi büntetett előélete miatt vélte túlzottan enyhének.

– áll a közleményben.

A másodfokon eljáró Balassagyarmati Törvényszék az ügyészi fellebbezést alaposnak tartotta: a férfi büntetését 1 év, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett, míg az anyáét 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre súlyosította. Az ítélet jogerős. 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések