A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyre zavarosabb a magyarországi ellenzék kirakatemberének világnézete

Amióta az összefogott magyarországi ellenzék a hódmezővásárhelyi polgármesterben találta meg az idei választásokra készülve a hangadóját (ők „miniszterelnök-jelöltnek" nevezik), azóta az egyre-másra jelennek meg a nyilvánosságban Márki-Zay Péter elképesztő kijelentései, zavaros mondatai, hajmeresztő ötletei. A sajtó azt találgatja, hogy vajon saját kútfejéből merít-e, vagy a szélsőbaltól a szélsőjobbig terjedő „Soros-koalícióban" tárgyalt szándékok árulkodó nyomai, netán a háttérből irányító Gyurcsány-klán lakmuszpapírjai ezek.

A legújabb elképzelés, amellyel Márki-Zay megrökönyödést keltett: nem kell orvos a szüléshez. Ami ugyan valóban a természetes életfolyamat egyik velejárója, ám szakértők szerint az orvos nélkül lefolytatott szülés nagyon kockázatos, számos előre nem látható komplikáció adódhat, amelyeket egy bába vagy dúla nem képes kezelni, kiváltképpen azért, mert a megfelelő szaktudás mellé nagyon sok esetben kórházi körülményekre és műszerekre van szükség.

A marketinges múltú jelöltnek semmilyen egészségügyi végzettsége nincs, a feleségére és hét megszületett gyermekére hivatkozva próbálta a témában való jártassága látszatát kelteni. Míg korábban azt mondta, vidéken szülészeti és sürgősségi osztályokat szüntetne meg, a közfelháborodás láttán aztán olyan kórházi szülészetekről kezdett beszélni, amelyekbe nem kell orvos.

Márki-Zay nehezen követhető gondolatmenetei között az is felröppent nemrég egy fórumon, hogy a szemműtétekre váró magyar betegek menjenek Indiába, mert szerinte az ottani orvosok ügyesebben bánnak a szikével, lévén rutinos hályogkovácsok. Azelőtt pedig azt mondta, afrikai példák bizonyítják, hogy a fizetős egészségügy jobb, mint az ingyenes. Piaci alapokra helyezett egészségügyi ellátásra lenne szükség, amelyben fűszoknyás lányok mojitót szolgálnak föl, hogyha ezt valakinek fedezi a biztosítása vagy a pénztárcája. A veszteséget „termelő" vidéki sürgősségi, szülészeti és járóbeteg-ellátást pedig fel kell számolni.

A balliberális koalíció sajtója mélyen hallgat Márki-Zay Péter kampánykijelentéseiről, illetve úgy állítja be ezeket, mint a szövegösszefüggésből rosszindulattal kiragadott példákat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések