A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Berúgott, majd az utcán rátámadt az első emberre egy férfi Bekölcén

Garázda tettek ügyében folytattak büntetőeljárásokat az igazságügyi szervezetek.

– A köznyugalmat erőszakosan megzavaró magatartás bűncselekmény. A Büntető törvénykönyv garázdaságként rendeli büntetni, ha az elkövető egyúttal nem valósít meg súlyosabb bűntényt is. Olyat, ami mellett már csak minősítő körülmény az, hogy a súlyosabb cselekményt garázda módon követte el az illető. A büntetőjog ezt az elméleti konstrukciót nevezi szubszidiaritásnak – közölte elöljáróban a Heves Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Dr. Konkoly Thege László címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész az egyik általa említett üggyel összefüggésben arra is kitért, hogy a garázdaság vétsége két évig terjedő szabadságvesztés-büntetéssel fenyegetett jogellenes magatartás. E bűntény miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy 34 éves férfival szemben. Az illető tavaly egy júliusi délutánon Bekölcén zavarta meg a köznyugalmat azzal, hogy bősz italozást követően – miután részegsége miatt kiküldték a kocsmából – a helyi italbolt előtt ököllel megütötte az első embert, aki szembe jött vele. Ezután a közelben lévő buszmegállóhoz ment, ahol földhöz vágta a nála lévő söröskorsót és kiverte az esőbeálló deszkafalát.

A járási vádhatóság a vádiratában közérdekű munka kiszabására tett indítványt az elkövetővel szemben. 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések