Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Baconös, fűszeres paradicsomszósszal készült gnocchi: kiadós téli tészta

A gnocchi bolti tésztából pillanatok alatt elkészülő, nagyon laktató étel. Baconös, fűszeres paradicsomszósszal tálalva isteni.

Az olaszok krumplis tésztagombóca, a gnocchi a mi nudlinkhoz hasonlító, de még annál is tartalmasabb tésztaféle. Ha nincs sok időd, vásárolhatsz kész fajtákat a boltban, amelyet utána csak ki kell főzni sós vízben. Vigyázz, a csomagoláson jelzett nagyon rövid főzési időt ne lépd túl, különben a gnocchi szétesik!

Hozzávalók:
👉 50 dkg gnocchi
👉 40 dkg hámozott darabolt paradicsomkonzerv
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 1 nagy evőkanál tejföl
👉 1 evőkanál paradicsompüré
👉 1 teáskanál cukor
👉 1 teáskanál füstölt paprika
👉 1 teáskanál szárított bazsalikom
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:
A bacont kockázd fel, és kevés olívaolajon süsd ropogósra. Add hozzá a hámozott paradicsomot, a paradicsompürét, a cukrot, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, a füstölt paprikát és a szárított bazsalikomot. Kis lángon húsz perc alatt forrald össze az egészet. A főzés utolsó perceiben sűrítsd egy evőkanál tejföllel. Közben a gnocchit főzd ki a csomagoláson jelzett módon. Csepegtesd le, forgasd a paradicsomos mártásba, és azonnal tálalhatod is a villámgyorsan elkészült illatos vacsorát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések