A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hagymával, almával sült ropogós bőrű csirkecombok: a hús és a gyümölcs is vajpuha lesz

A csirkecombhoz a különféle gyümölcsök is jó mennek: hagymával és almával együtt sütve ellenállhatatlan.

Megosztó téma, hogy szabad-e a húst gyümölccsel sütni: néhányan el sem tudják képzelni ezt a párosítást, aki azonban kipróbálja, nagyon hamar a rabjává válhat. Az alma, körte, aszalt szilva vagy a narancs és a citrom egyaránt mennyei zamatot kölcsönöznek a fűszeres pácba forgatott csirkecombnak.

Hozzávalók:
👉 4 db egész csirkecomb
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 2 db alma
👉 2 db vöröshagyma
👉 2 dl száraz fehérbor
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál steakbors
👉 só
👉 bors

Elkészítés:
A csirkecombokat sütés előtt egy órával fűszerezd be. Ehhez a forgóiknál vágd őket ketté, szórd meg sóval, borssal és pirospaprikával, reszelj rájuk steakborsot, locsold meg olívaolajjal, takard le, és tedd a hűtőbe. Amíg pihennek, a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A hagymát pucold meg, és vágd karikára, az almát mosd meg - meghámozni nem kell -, a magházát vájd ki, és ízlés szerint szeleteld kockákra vagy cikkekre. A pácolási idő leteltével vedd ki a húst a hűtőből, és helyezd el egymás mellett egy tepsiben. Dobd mellé az alma- és hagymaszeleteket, öntsd fel borral, takard le alufóliával, és told a sütőbe egy órára, amíg a combok vajpuhára sülnek. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bőre is megpirulhasson.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések