Hirdessen itt

A legfinomabb házias rakott káposzta receptje: másnap még finomabb

Ebből a rakott káposztából készíts dupla adagot, újramelegítve ugyanis még finomabb, mint frissen.

"Felmelegítve csak a töltött káposzta jó" - tartja a népi bölcsesség, de a megállapítás pontatlan: bármelyik káposztás és rakottas ételre igaz, hogy két-három nap kell ahhoz, hogy az ízei teljesen összeérjenek. A savanyú káposzta remek vitaminforrás a téli időszakban, és az íze is fenséges, érdemes tehát minél többféle formában elkészíteni.

Hozzávalók:
👉 50 dkg savanyú káposzta
👉 30 dkg darált hús
👉 5 dl alaplé
👉 3 evőkanál rizs
👉 2 teáskanál pirospaprika
👉 1 nagy hagyma
👉 1 kis doboz tejföl
👉 1 mokkáskanál cayenne-bors
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:
A rizst kevés olajon futtasd meg néhány perc alatt, majd öntsd fel alaplével, és főzd puhára. A hagymát aprítsd fel. A felét süsd olajon üvegesre, majd dobd rá a lecsöpögtetett savanyú káposztát. Enyhén sózd és borsozd meg, és fedő alatt, időnként megkeverve párold negyedórát. Félidőben szórd meg egy teáskanál pirospaprikával. A húsos raguhoz a hagyma másik felét szintén párold puhára. Húzd le a tűzről, keverd hozzá a másik teáskanál pirospaprikát és a darált húst. Öntsd fel egy kevés vízzel, sózd, borsozd, szórj rá Cayenne-borsot, és főzd össze.

Ha már az összes hozzávaló megfőtt, rétegezd őket egymásra. Egy tepsi aljában oszd el a káposzta felét. Egyengesd el rajta a húsos ragut, azon a rizst, és fedd be a káposzta másik felével. Locsold meg gazdagon tejföllel, takard le alufóliával, és told 180 fokra előmelegített sütőbe egy órára, hogy a karakteres ízek lassan összesüljenek. Friss kenyérrel tálalva az igazi.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések