Variálj egy kicsit a megszokott fűszeres húsgombócon: készítsd el zöldségekkel dúsítva!
Ezeknek a fűszeres húsgombócoknak az ízén a cukkini és a sárgarépa csavar egyet, zsemlemorzsa vagy liszt helyett pedig krumpli gondoskodik arról, hogy ne essenek szét. Egészségesebb lesz, és a gyomrot is kevésbé terheli meg, ha nem serpenyőben, hanem sütőben sütöd őket ropogósra - ebben az esetben minimális olívaolaj is elég alájuk. A reszelt krumplit ne hagyd sokáig állni, mert egy idő után megfeketedik.
Hozzávalók:
👉 30 dkg darált hús
👉 2 krumpli
👉 1 sárgarépa
👉 1 kis cukkini
👉 1 teáskanál oregánó
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 bors
👉 olívaolaj
👉 só
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra.
A krumplit és a sárgarépát pucold meg, és a cukkinivel együtt reszeld le őket egy nagy tálba. Sózd be, és hagyd állni öt percig, majd nyomkodd ki belőlük a levet. Add hozzá a darált húst, sózd, borsozd, szórd meg aprított petrezselyemmel, oregánóval és pirospaprikával, és gyúrj belőle egyenletes masszát. Nedves kézzel formálj golyókat belőle, és helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. Locsold meg egy kevés olívaolajjal, és told a sütőbe annyi időre, amíg szépen megpirulnak.
0 Megjegyzések