Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Almás-túrós rakott tészta: lasagnelapokból készül, és ellenállhatatlan


A rakott tészta édesen, túróval megbolondítva is kitűnő. Főleg, ha össze is sütöd.


A túrós tésztát általában sósan, tejföllel, sült szalonnával készítjük, pedig édesen is megér egy próbát. Almával még izgalmasabbá teheted, a sütőben pedig az ízek még jobban összeérnek.  

Hozzávalók:

👉 20 lap lasagne
👉 50 dkg túró
👉 4 dl habtejszín
👉 3 db alma
👉 2 db tojás
👉 2 evőkanál vaníliás puding
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csipet só

Elkészítés:

A túrót nyomkodd át villával, keverd hozzá a tejszínhabot, a tojást, a cukrot, a pudingport és a vaníliáscukrot, majd dolgozd jól össze.

Egy tepsit kenj ki vajjal, kenj rá kevés túrós keveréket, majd rakj le egy sor tésztalapot. Arra kanalazz a keverékből, tegyél rá almaszeleteket, és folytasd tovább a rétegezést. A tetejére túró és alma kerüljön. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Ha a lapok puhák, kiveheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések