A rakott tészta édesen, túróval megbolondítva is kitűnő. Főleg, ha össze is sütöd.
A túrós tésztát általában sósan, tejföllel, sült szalonnával készítjük, pedig édesen is megér egy próbát. Almával még izgalmasabbá teheted, a sütőben pedig az ízek még jobban összeérnek.
Hozzávalók:
👉 20 lap lasagne
👉 50 dkg túró
👉 4 dl habtejszín
👉 3 db alma
👉 2 db tojás
👉 2 evőkanál vaníliás puding
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csipet só
Elkészítés:
A túrót nyomkodd át villával, keverd hozzá a tejszínhabot, a tojást, a cukrot, a pudingport és a vaníliáscukrot, majd dolgozd jól össze.
Egy tepsit kenj ki vajjal, kenj rá kevés túrós keveréket, majd rakj le egy sor tésztalapot. Arra kanalazz a keverékből, tegyél rá almaszeleteket, és folytasd tovább a rétegezést. A tetejére túró és alma kerüljön. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Ha a lapok puhák, kiveheted a sütőből.
0 Megjegyzések