Hirdessen itt

Kamu Geriék újabb pofonja: 50 milliós közbeszerzési bírságot kapott a BKV a kishajós tender miatt

A Közbeszerzési Hatóság a nyáron kiírt, hajójárat üzemeltetési közbeszerzési pályázatának szabálytalanságai miatt büntette meg a BKV-t.

A közlekedési cég 5 milliárd 122 millió forint értékben keresett üzemeltetőt dunai hajóinak üzemeltetésére, mivel a korábbi szerződések lejártak, hosszabbításukra pedig nem volt lehetőség – olvasható a Közbeszerzési Hatóság honlapján.

A legalacsonyabb összegű árajánlatot a Magyar Kikötő Fejlesztő és Hajózási Üzemeltető Zrt. adta, de már a győztes kihirdetésekor kifogásolta a fővárosi Fidesz a nyertes referenciáit, és arra szólította fel Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy tiltsa el a BKV-t az üzemeltetési szerződés megkötésétől. A Közbeszerzési Döntőbizottság a bírság kiszabását az ajánlatkérő bírálati kötelezettségének megsértésére miatt tartotta indokoltnak.

A Közbeszerzési Hatóság határozata ellen nem lehet fellebbezni, de ellene a Fővárosi Törvényszék előtt közigazgatási pert indíthat a főváros. A bírságot 15 napon belül kell a főváros cégének befizetnie.

Forrás: Mandiner

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések