A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Márki-Zay: A rezsicsökkentés azért működik, mert sötétben tartják az embereket

Sötétben tartott, trágyával etetett gombák. Ezt gondolja a baloldal miniszterelnök-jelöltje azokról, akik alacsonyan tartanák az energiaárakat, és ellenzik a migrációt – írta új bejegyzésében Dömötör Csaba.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára egy rövid videót osztott meg közösségi oldalán, amelyben Márki-Zay Péter ismét a rezsicsökkentést szidja.

Szerinte a Fidesz politikájának ezen részével csak addig lehet megnyerni a választásokat, amíg az embereket sötétben tartják és trágyával etetik, mint a gombát. A rövid videórészletből kiderül az is, hogy

ezt a hasonlatot Amerikában tanulta a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

– Ezek szerint a patkányozás és a lámpavasazás után még mindig tudnak súlyosabbat mondani.

Csak lefelé.

– zárta rövidre gondolatait a felvétel kapcsán Dömötör Csaba.

Márki-Zay Péter kampányának visszatérő eleme a rezsicsökkentés támadása, mellyel kapcsolatban rendre új magyarázatokon keresztül próbálja bebizonyítani, hogy miért átverés. Legutóbb Gárdonyban

egy fórumon arról beszélt, hogy népbutítás a rezsicsökkentés, és ostobaság így hívni Orbán Viktorék politikáját.

A baloldali politikussal kapcsolatban korábban egyébként az is felmerült, hogy egy francia energiacég lobbistájaként dolgozhatott, ami részben megmagyarázná, miért áll ki a piaci árazás mellett.

A magyar miniszterelnök ma reggeli rádióinterjújában emlékeztetett mindenkit, hogy

a rezsicsökkentést nyolc évvel ezelőtt kezdte el a kormány, hatósági árat szabtak meg, hogy kiszámíthatóak legyenek a lakhatási költségek Magyarországon.

Orbán Viktor kiállt amellett, hogy a rendszer, amit 2013-ban létrehoztak, jól működik, nem kell rajta változtatni.



Forrás: MNO

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések