A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Átadták a Lovas István-sajtódíjat

Pilhál György és Pilhál Tamás, a Magyar Nemzet napilap munkatársai vehették át idén a Lovas István-sajtódíjat – adta hírül a Magyar Nemzet.

Pilhál György sportújságíróként kezdte pályafutását, írt a Népsport és a Magyar Hírlap hasábjain, még a rendszerváltás előtt. Politikai írásait először az Új Magyarországnál jelentette meg, majd a Napi Magyarországnál, azután a Magyar Nemzetnél, 2002 óta. A máig naponta jelentkező, Tollhegyen néven jegyzett írásait Margó néven kezdte. Pilhál György 2016-ban, a G-nap után nem sokkal csatlakozott a Magyar Idők napilaphoz, így írásai most ismét a Magyar Nemzetben jelennek meg.

Pilhál Tamás, aki Pilhál György fia, 2002-ben a Magyar Nemzetnél kezdte újságírói pályafutását, ahol 2016-ig dolgozott, majd a Pesti Srácokhoz igazolt. Jelenleg ismét a Magyar Nemzet publicistájaként dolgozik.

A Lovas István Társaság 2019-ben alakult azért, hogy „megőrizze és tovább adja mindazon értékeket", amelyeket a 2018-ban elhunyt publicista képviselt. Az alapítók elsődleges célja „Lovas szellemi örökségét ápolni, gondozni, s bemutatni, milyen szakmai és erkölcsi mércét képviselt ő. A társaság tagjai szeretnék előmozdítani a nemzet sorskérdéseivel, politikai életével kapcsolatos, nemzeti értékeket védő, tisztességes sajtómunka nagyobb megbecsülését is, valamint az ezt a szellemet képviselő alkotók együttműködését és érdekeinek védelmét. Céljuk az is, hogy a határon túli magyar nemzeti közösségek megmaradását segítsék" – áll a társaság hitvallásában.

Forrás: Mandiner

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések