Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Bakonyi csirkepaprikás sok gombával, tejföllel: ezt élvezet tunkolni

A tejfölös csirkepaprikás megunhatatlan fogás, gombával pedig még tartalmasabb és jobb.

A csirkepaprikásban minden benne van, amiért szeretjük a magyaros fogásokat: zsír, sok hagyma és pirospaprika. Csak combból, szárnyból vagy mellből is elkészítheted, de érdemes többféle csirkerészt tenni a lábosba. A habarás nem lesz csomós, ha a paprikás szaftjából keversz a tejfölhöz.

Hozzávalók:

👉 50 dkg csirkemell
👉 25 dkg gomba
👉 4 db csirkecomb
👉 2 db paradicsom
👉 2 db vöröshagyma
👉 1 db paprika
👉 2 teáskanál fűszerpaprika
👉 2 evőkanál liszt
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 1 kis pohár tejföl
👉 1 evőkanál zsír
👉 só
👉 bors
👉 petrezselyem
👉 snidling

Elkészítés:

A csirkét tisztítsd meg, szeleteld fel. A zsiradékot hevítsd fel, dobd bele a felaprított vörös- és fokhagymát. Fonnyaszd meg, és szórd meg pirospaprikával. Tedd hozzá a húst, és pirítsd két-három percig, sózd, borsozd, majd engedd fel vízzel. A paradicsomot hámozd meg, és a paprikával együtt darabold fel, majd rakd a húshoz.

Amikor a csirke félpuhára párolódik, add hozzá a megtisztított, kis darabokra vágott gombát. A habaráshoz a tejfölt keverd el a liszttel, és a léből merj hozzá egy-két evőkanálnyit. Ha minden puha, csorgasd hozzá a tejfölös keveréket, közben óvatosan kevergesd. Forrald össze pár perc alatt. Tálaláskor szórd meg petrezselyemmel.

Ha kevés az időd, főtt tésztával is tálalhatod, de talán házi galuskával a legfinomabb.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések