A granola, vagyis a pirított müzli lényege, hogy sok-sok maggal és szárított gyümölccsel készül.
A zabpehely az az alapanyag, ami mindig van otthon, biztos vagyok benne, hogy nemcsak nálam, hanem mindenkinél. Nagyon jó sűrítőanyag, akár főzelékbe, akár liszttel keverve palacsintába. Előnye, hogy lassan felszívódó szénhidrát.
Hozzávalók:
👉 15 dkg zabpehely
👉 40 g mandula (hámozott)
👉 40 g kókuszpehely
👉 30 g kesudió
👉 30 g mazsola
👉 30 g vörösáfonya (aszalt)
👉 20 g napraforgómag
👉 2 ek olaj
👉 3 ek méz
Elkészítés:
A mézet és az olajat keverjük össze. Keverjük hozzá a zabpelyhet úgy, hogy a mézes keverék mindenhol bevonja. A magokat vágjuk kisebb darabokra, azt is forgassuk a zabpehelyhez. A végén a gyümölcsöket is keverjük hozzá.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Szórjuk bele a keveréket, egyenletesen oszlassuk el.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Süssük meg 15 perc alatt.
0 Megjegyzések