Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Különleges, céklás hummusz: ezt a finomságot edd, ha fogyni akarsz


A céklás hummusz egészséges, alakbarát finomság, kenheted a kenyeredre, de tortillához is kiváló.


Már nemcsak az arabok imádják a hummuszt, a csicseriborsó-püré nálunk is egyre népszerűbb. Statisztikák bizonyítják, hogy akik rendszeresen fogyasztják, könnyebben leadják a felesleges kilókat. Próbáld ki a szuperegészséges céklával! Hosszú időre eltelít, és az íze is fantasztikus.

Hozzávalók 4 személyre:

👉 2 db cékla
👉 1 db konzerv csicseriborsó
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 2 teáskanál tahini
👉 1 teáskanál őrölt római kömény
👉 őrölt bors
👉 só

Elkészítés:

A céklát alaposan mosd meg, dörzsöld meg, és rakd alufóliával bélelt tepsire. Süsd puhára 200 fokon körülbelül egy-másfél óra alatt. Várd meg, míg teljesen kihűl, hámozd meg, és vágd nagyobb darabokra.

A csicseriborsó levét is szűrd le, rakd hozzá a céklát, az olívaolajat, a köményt, a tahinit, ízlés szerint sót és őrölt borsot, majd együtt pépesítsd botmixerrel. Ha túl sűrű, egy-két evőkanál vizet is adhatsz hozzá. Ezután hagyd rövid ideig állni, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt a céklás hummusz tetejét szórd meg mentalevéllel vagy petrezselyemmel, és ízlés szerint kanalazhatsz rá tejfölt vagy joghurtot.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések