A krémes, gombás Stroganoff-mártás csirkemájjal tálalva is fejedelmi fogás.
Az orosz eredetű Stroganoff-mártás lelkét a gomba és a mustár adja. Csiperkéből is készítheted, de ha igazán ínycsiklandó ebédre vágysz, inkább menj ki a piacra, és vásárolj be az illatos erdei gombákból. A csirkemáj készítésekor mindig tartsd észben, hogy nyersen tilos megsózni, mert akkor nem puhul meg.
Hozzávalók:
👉 50 dkg csirkemáj
👉 15 dkg gomba
👉 1 db vöröshagyma
👉 1 evőkanál liszt
👉 1 dl tejszín
👉 1 dl tejföl
👉 0.5 teáskanál magos mustár
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 vaj és olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemájat kockázd fel, és szórd meg egy kevés borssal. Egy serpenyőben hevíts olajat, dobd rá a májat, fedő alatt párold puhára, majd szűrőlapáttal szedd ki, és tedd félre. Ugyanabban a serpenyőben olvassz egy kevés vajat és szükség szerint egy kis olajat. A vöröshagymát kockázd fel, és párold üvegesre. Közben aprítsd fel a gombát, add a már puha hagymához, és kis lángon kevergesd addig, amíg megpuhul, és levet ereszt. Közben egy kisebb tálban kézi habverővel keverd össze a tejszínt, a tejfölt és a mustárt. Add a gombához, majd keverd hozzá a sült májat is, és öt perc alatt forrald össze az egészet. A végén aprított petrezselyemmel szórhatod meg a tetejét.
0 Megjegyzések