A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Spenótos, epres saláta natúr húsok mellé: így lesz ízletes a diétás fogás is


Ha nem kóstoltad, nem is sejted, milyen fantasztikusan harmonizál egymással az eper és a spenót. Isteni finom salátát is készíthetsz belőlük.


Könnyed fogásra vágysz? A tavasz nagy kedvencei, az eper és a spenót együtt is tökéletesek. Főleg, ha karakteres feta sajttal és mandulaforgácsokkal bolondítod meg. Ez a saláta önmagában és húsok mellé köretnek egyaránt jó választás, és fogyókúra alatt is bátran eheted. A selymes, balzsamecetes öntettől nyeri el a különleges zamatát.

Hozzávalók:

A salátához
👉 50 dkg bébispenót
👉 30 dkg eper
👉 10 dkg feta
👉 2 evőkanál hámozott, szeletelt mandula
👉 frissen őrölt bors

Az öntethez
👉 1.5 dl extra szűz olívaolaj
👉 0.5 dl balzsamecet
👉 1 evőkanál méz
👉 1 teáskanál mustár

Elkészítés:

A spenótot alaposan mosd meg, és tedd egy salátástálba. Az epret is tisztítsd meg, szeleteld fel, és rakd a spenóthoz. Morzsolj rá feta sajtot, szórd meg frissen őrölt borssal és szeletelt mandulával.

Az öntethez az olívaolajat keverd össze a balzsamecettel, a mézzel és a mustárral. Öntsd a salátára, óvatosan forgasd össze, és tálalásig tartsd a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések